O ACTIVITATE STABILA, BANOASA SI SIGURA
Videochatul este un show in direct prin intermediul calculatorului si a unei camere video prestat de catre un model pentru clienti majoritar americani sau vest-europeni. Clientii platesc pentru fiecare minut de show, pretul fiind stabilit de catre fiecare model in parte.

Continutul showului si discutiile purtate depind de la model la model dar tema centrala este erotismul. Multe din showuri sunt de natura erotica dar nu toate, multi clienti cautand doar companie feminina si o confidenta sau o prietena decat strict o papusa sexuala.

VIDEOCHATUL, DE LA HOBBY LA MESERIE
Videochatul prin internet s-a dezvoltat acum aproximativ 12-13 ani, pe masura ce tot mai multi utilizatori de internet au inceput sa aiba conexiuni de mare viteza si camere web.

Desi relativ nou, videochatul ca activitate platita a capatat foarte rapid tractiune in intreaga lume, in acest moment existand sute de mii de modele pe toata suprafata globului. Pentru aceste modele, videochatul reprezinta serviciul lor, painea lor de zi cu zi, un loc de munca stabil si bine platit. Majoritatea modelelor videochat provin din tari mai sarace (precum Romania, Ungaria, Cehia, Rusia, Ucraina, Letonia, Filipine, Columbia, Brazilia etc.) in timp ce majoritatea clientilor sunt din tari bogate precum America, Anglia, Germania, Franta, Belgia, Japonia si altele.